HAR DU SØVNPROBLEMER? SÅDAN FÅR DU EN BEDRE SØVN OM NATTEN

Hvis du har en dårlig seng, vil du højest sandsynlig opleve, at du ofte sover dårligt, og dermed vil din krop ikke kunne restituere godt nok, og du vil opleve mange gener i din hverdag. En bedre seng vil give dig en bedre søvn, og dermed vil du kunne opleve mere produktivitet og en større livsglæde i din hverdag.

søvn problemer


Gode råd til valg af seng

Det kan for mange være svært at finde den rigtige seng eller boxmadras og derigennem opnå en bedre søvn. Derfor kan du med fordel gå ud fra disse gode råd:

  • Sæt dig ind i de forskellige typer af senge og madrasser, så du kan finde netop den type, der passer til dig. Skal du have en boxmadras, elevationsseng, kontinentalseng eller noget helt tredje?

  • Find den rigtige bredde. Hvis pladser er til det, anbefales bredde 90 cm som det optimale, da mange madrasser er opbygget med en 5-10 cm skumramme som ikke giver god støtte, men du kan selvfølgelig sagtens vælge en større seng, hvis du ligger meget uroligt eller ønsker mere plads.

  • Vælg den rigtige længde på sengen. Her anbefales det, at sengen er min. 10 cm længere end den højeste person som skal ligge i den eller 20 cm længere hvis sengen har elevation.

  • Find den rigtige hårdhed, som passer til din krop, så du kan få den optimale komfort.
    søvn problemer

En seng i mellemklassen findes typisk i en (medium eller fast model) og senge i top klassen findes oftest i 4 hårdhedsgrader (soft, medium, fast og x-fast) så sengen kan tilpasses ens behov mere præcist. Om man køber en seng til få eller mange penge, vil man ikke sove godt hvis sengen er for hård eller blød.

Hvis I er to, der skal dele sengen, er det vigtigt at jeres individuelle behov tilgodeses, så i begge kan få en god nattesøvn hver nat.

Overvej om du har særlige krav eller behov, som din seng skal leve op til, og tag disse med i dine overvejelser, når du skal vælge. Det kan eksempelvis være, at du læser meget i sengen og dermed vil have godt af en elevationsseng, som kan give komfortabel rygstøtte. 

Gå aldrig på kompromis med kvaliteten

Derudover er det også vigtigt, at du aldrig går på kompromis med kvaliteten på sengen - især ikke hvis du oplever søvnproblemer, da den billigste seng på markedet i langt de fleste tilfælde ikke vil være den seng, der passer til dig og din krop. En seng af høj kvalitet vil derimod i mange tilfælde kunne afhjælpe dine søvnproblemer, og dermed give dig mere energi og glæde i hverdagen.

Når du vælger en højkvalitetsseng, vil den også være lavet af erfarne møbelhåndværkere og med gode materialer som er åndbare og ventilerende, samtidig vil sengen forblive ensartet god mange år frem. Ud over at du gør noget godt for dig selv, vil du også tage et miljøbevidst valg, når du vælger en seng i høj kvalitet lavet på miljøbevidste materialer.

Få professionel rådgivning

Hvis du døjer med søvnproblemer eller blot overvejer at købe en ny seng, anbefales det i høj grad at søge professionel hjælp. Her kan du få rådgivning og tips til at finde lige netop den seng, der passer til dig.

Du vil komme hjem med en langt bedre seng, hvis du kigger ned forbi time2sleep´s butik i Brøndby, hvor du kan prøve forskellige senge, fremfor hvis du blot finder den billigste seng i avisen eller på internettet.