HVAD ER EN KONTINENTALSENG?

Flere og flere vælger en kontinentalseng, da den på én og samme tid kan tilbyde god komfort og støtte i alle nattens timer og samtidig er flot og indbydende i soveværelset. Med en kontinentalseng opnår man en sengeløsning uden mærkbar overgang på midten af madrassen og denne sengetype er af denne årsag blevet mere og mere populær. Men ved du egentlig, hvad den består af og hvorfor føres kontinentalsenge i forskellige prisklasser ? Her kan du læse om forskellen, så du måske nemmere kan finde frem til din kontinentalseng.


Kontinentalsengens fordele

Kontinentalsengens stigende popularitet skyldes hovedsageligt det flotte hotel look og at sengen er uden markant revne i midten. Det skal dog tilføjes at en standard eller mellem prisklasse kontinentalseng, oftest er opbygget med 2 løse fjedrekerner, hvilket gør at liggekomforten ikke er optimal i midten. I modsætning til en luksus kontinentalseng, hvor man kan vælge en stor madraskerne med et stort fjedresystem, som gør at liggekomforten er ensartet over hele liggefladen.

Kontinental med 1-2 eller 3 lag fjedre

En Kontinentalseng føres i mange prisklasser alt afhængigt af opbygning og materiale valg. Alt efter hvilket brand man kigger på, så findes der kontinentalsenge med henholdsvis 1, 2 eller 3 lag fjedre. Sengen bliver som hovedregel mere eftergivende og giver mere plads til skulder og hofte, jo flere lag fjedre den består af. Ønsker man en seng som giver mindst muligt tryk på kroppen, anbefales det også at man fokuserer på en seng med 2 eller 3 fjedre.

Valg af hårdhedsgrad på kontinentalseng

En kontinentalseng føres som minimum i 2 hårdhedsgrader ( Medium el. Fast ) og luksus sengene føres i op til 4 hårdhedsgrader ( Soft, Medium, Fast og X-Fast ). Valget af hårdhedsgrad afhænger af ens højde og vægt, samt hvilken komfort man bedst kan lide. Ved valg af korrekt hårdhedsgrad, vil ens ryg ligge så vandret som muligt og man vil opleve en god nats søvn uden smerter i lænden. Ved køb online kan du se den anbefalet hårdhedsgrad ” via din vægt ”.

Topmadras på kontinentalseng

Mange kontinentalsenge skal benyttes med topmadras og nogle har indbygget top i madrassen. Topmadrassen skal ses som et komfortlag og findes ligesom madrassen i mange forskellige kvaliteter og materialer. Ved valg af topmadras med skum eller latex vil kontinentalsengen ofte have en medium til fast overflade, som reagerer hurtigt når du vender dig. Ved valg af memory foam ( også kaldet celsius skum og viscoelastisk skum ), vil man opleve at kontinentalsengen bliver blødere ved skulder og hofte, samt at topmadrassen reagere langsommere. Jo højere kvalitet af skum, latex, momory foam og betræk, vil topmadrassen automatisk blive mere åndbar.