DERFOR ER DEN RIGTIGE HOVEDPUDE SÅ VIGTIG

En hovedpude er ikke bare en hovedpude, og det er vigtigt, at du har en hovedpude, der passer til dine behov, så du kan få en optimal og komfortabel nattesøvn. Rigtig mange har et arbejde, hvor de til hverdag sidder meget ned, og det anstrenger i høj grad både nakke og skuldre, hvilket en god hovedpude for eksempel vil kunne afhjælpe.

Men uanset hvad, er det vigtigt, at du inden køb overvejer, hvad du har brug for, og hvilke præferencer du har i forhold til en god hovedpude.

pude

Brug kun én hovedpude

Din hovedpude skal være med til at støtte din nakke og dit hoved, når du sover. Derfor anbefales det også, at du kun har én hovedpude, som du kun bruger, når du skal sove, da to eller flere hovedpuder kan forskubbe sig så du får forkert støtte.

Hvis du føler, at puden ikke giver nok støtte eller fylde, så du bliver nødt til at sove med flere hovedpuder på en gang, er det nok fordi, at du skal ud og have fat i en ny hovedpude, som er i den rigtige højde og fasthed, der kan give din nakke og hoved korrekt støtte.

Hvis du oplever, at det er et problem, at din pude flader ud, så snart du ligger dig på den, og du måske derfor føler, at du har brug for mere end en pude om natten, kan du vælge en 3-kammer hovedpude. Det kunne for eksempel være en Satin Moskus 3-lags hovedpude ( fra Quilts of Denmark ), som netop er perfekt til dig, der ønsker en dunpude, der ikke flader ud.

Puden er opdelt i 3 kamre, hvilket er med til at stabilisere og opretholde pudens facon. Man kan også vælge en hovedpude som er støbt i fast facon i naturlatex ( fra eks. Dunlopillo og Auping ) eller memory foam ( fra Viscotex ), hvor fyldet ikke kan forskubbe sig og derved giver korrekt støtte under hele søvnen.

 puder

Hvilken hovedpude skal man vælge?

En god hovedpude kan hurtigt gøre en forskel - både i forhold til søvnkvalitet og den liggekomfort, du oplever. Men hvordan finder man så den rigtige hovedpude? Der er mange valgmuligheder, og der findes både forskelligt materiale og fyld, og her handler det meget om, hvad du føler er mest behageligt.

Når du skal finde den perfekte hovedpude, er det en god ide at tænke over, hvilken position du oftest sover i. Hvis du sover på siden, vil du ofte have behov for en fast tyk pude, som sørger for, at din nakke og dit hoved ligger i niveau med ryggen. Det kunne eksempelvis være en anatomisk Contour Hovedpude fra Dunlopillo, som giver optimal støtte til både nakke, skuldre og hoved. Samtidig er den selvventilerede, hvilket sikrer et optimalt klima.

Hvis du derimod sover mest på ryggen har du brug for en pude, der hverken er for høj eller lav. Derfor anbefales ofte en mellemstor pude, da den kan yde god støtte til hoved og nakke. Sover du på maven, skal du have en pude med mindre støtte. Den bør være relativt flad og blød, men lige akkurat stor nok til, at den løfter hovedet sådan at hals og ryg ligger udstrakt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hovedpude understøtter din nakke, når du sover, eller hvis du er på udkig efter en ny pude, anbefales det at få rådgivning hos time2sleep. Her kan du få hjælp til at finde en hovedpude, der kan give optimal støtte til både nakke, skuldre og hoved og dermed sikre dig en komfortabel nattesøvn.