HVORNÅR SKAL MAN SKIFTE SENGEN UD?

Hvis du er kommet ind i en periode med dårlig søvn, kan det skyldes at din seng bør udskiftes. En seng i mellemklassen som er godt vedligeholdt bør typisk udskiftes efter 10 år brug og en seng
af høj kvalitet holder typisk i 15-20 år.

ny seng

5 tegn på din seng trænger til udskiftning

Men hvornår er din seng godt vedligeholdt? og hvornår er det på tide med en udskiftning af din seng? Her får du 5 tegn på, at det er på tide, at du får købt dig en ny seng:

  • Synlige tegn på slitage. Det kan være at fjedrene stikker ud eller skummet snart kommer til syne.

  • Madrassen buer nedad i midten. Dette sker, når sengen er gammel og ikke længere giver optimal støtte til ryggen.

  • Du har fået sværere ved at falde i søvn om aftenen. Det kan være, at sengen føles ikke så behagelig som tidligere.

  • Du vågner, når du skifter stilling om natten, hvilket ellers er noget, der burde ske automatisk. Men dette kan ske, når sengen ikke længere giver samme støtte, og det er på tide med en udskiftning af sengen.

  • Du føler dig ikke lige så veludhvilet og oplagt, når du vågner om morgenen.

Ny sengPasser din seng til dit behov?

Din seng bør passe optimalt til dig, og over en 10-årig periode vil du og din krop helt sikkert forandre sig. Det kan være, at din madras ikke længere passer til din kropsvægt, eller det kan være, du er begyndt at døje med dårlig ryg eller har andre gener, som en god kvalitetsseng tilpasset dine behov forhåbentlig vil kunne afhjælpe mere eller mindre. Hvis du vågner med ømhed i kroppen om morgenen, er det også et klart tegn på, at du skal skifte din seng ud.

Derudover er det sundt for dig og din krop at få en frisk seng at sove i, der passer til din krop. Desuden er nyere senge produceret i bedre og mere miljøvenlige materialer, og du vil derfor få både en sundere og en bedre seng at ligge i.

Skift madrassen

Når det er tid til en udskiftning af din seng, er det værd at huske på, at du sagtens bare kan udskifte madrassen, og at du ikke behøver til at ud og have fat i en helt ny seng.

Hvis du i første omgang har anskaffet dig et skelet eller et sengestel i høj kvalitet, kan det sagtens holde mange flere år end selve madrassen, og dermed kan du nøjes med at udskifte din madras. Dermed kan det også betale sig, at hele sengen, også sengestellet, i første omgang købes i god kvalitet.