HVILKEN SENG PASSER TIL DÅRLIG RYG?

Flere og flere danskere døjer med rygproblemer. Mange rygproblemer har sin rod i din seng, og derfor er det vigtigt, at du er garanteret den optimale støtte og komfort hver aften, du går i seng. Her kan det være svært og uoverskueligt at finde ud af, hvilken seng der passer til dårlig ryg. Hvis du er en af dem, som lider af rygproblemer, så læs med her og få mere information om valget af seng.

Seng til dårlig ryg

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvilken seng passer til dårlig ryg? Svaret på dette kommer i mange udgaver. Løsningen afhænger af de individuelle behov, og derfor er det svært at give et entydigt svar på, hvilken seng der passer bedst til dårlig ryg. Dog er der helt generelle faktorer, man skal være opmærksom på, og som kan være behjælpelig til at komme rygproblemerne til livs.

Mange rygproblemer skyldes den forkerte madras. Derfor er det altafgørende, at valget af madras træffes med omhu. Dette gøres først og fremmest ved at have kropsvægt og højde med i overvejelserne. Ved rygproblemer er det vigtigt, at din madras hverken er for hård eller blød.

Er din madras for hård forværrer du dine rygproblemer. Er din madras derimod for blød kan det også medføre både nakkeproblemer og rygproblemer. Derfor er valget af madras en balancegang, som skal passe præcis til din krop og behov. Madrassens fasthed afgøres udelukkende ud fra din kropsvægt: Jo mere du vejer, jo hårdere skal din madras være. Det vil sige, at du i valget af madras altid skal have din kropsvægt in mente.

dårlig ryg

Valget af seng

I valget af seng, er det vigtigt, at du finder en seng, som ikke er for lav, så du ikke belaster din ryg, når du skal ned og op af sengen. Hertil er det vigtigt, at sengen har det rigtige tilbehør. Endnu en væsentlig måde at undgå rygproblemer er nemlig med den rigtige hovedpude. Hver aften skal du kunne lægge hovedet en pude, som hverken er for høj eller lav. For at undgå rygproblemer og nakkeproblemer skal du vælge en pude, hvor din nakke går i naturlig forlængelse af din rygsøjle.

Sidst men ikke mindst: Din seng varer ikke for evigt. Uanset hvor velovervejet din seng er, så har den en udløbsdato, som gennemsnitlig er 10 år. Ydermere bør der ske ændringer med din seng i takt med at din krop ændrer sig i løbet af årerne.

Med disse elementer for øje kan du finde netop dén løsning, som bedst muligt matcher dine behov og dermed undgå gener i ryg eller nakke.

Elevationssengen er til dig med rygproblemer

Hvis du går med rygproblemer i dagligdagen kan en elevationsseng være en oplagt mulighed. Elevationssenge kommer i mange størrelser og udgaver, hvor der er mange fordele at hente. Med elevationssengens hæve og sænke funktion kan du tilpasse sengen, så den giver din ryg den støtte og komfort, den har brug for.

En elevationsseng giver dig muligheden for at hæve dine fødder, så din ryg kan slappe af. Ud over sine klare fordele for din ryg, får du tilmed muligheden for at komme andre gener i hverdagen til livs, såsom hævet fødder eller dårlig blodcirkulation.